Teste de impact scaune auto ADAC Mai 2023

23 May 2023

Lioredana Ciofu

Lioredana Ciofu

De ce să alegem scaune auto testate la impact

Asigurarea siguranței micuților noștri în timpul călătoriilor cu mașina este esențială, iar alegerea scaunului auto potrivit pentru copii joacă un rol crucial în asigurarea acestei protecții. Recent, ADAC a efectuat mult așteptatele teste de impact pentru scaunele auto pentru copii, evaluând diferite modele în ceea ce privește performanța lor în materie de siguranță. Rolul esential al scaunului auto este de a proteja viata si integritatea corporala a copilului in cazul unui accident auto. Acest aspect este evaluat in cadrul testelor de impact, care ne releva modul in care reactioneaza un scaun in cazul unui impact la viteza medie. Testele se efectueaza in conditii controlate, cu manechine de testare a caror senzori detecteaza punctele de impact asupra corpului copilului si ne conduce spre concluzia privind gradul de siguranta al scaunului. În acest articol, vom aprofunda cele mai recente rezultate ale testelor de impact ADAC, evidențiind cele mai performante scaune auto pentru copii și oferind informații valoroase pentru a ajuta părinții să ia decizii în cunoștință de cauză.

Rezultatele testelor de siguranță ADAC

Rezultatele testelor ADAC privind scaunele auto pentru copii pentru 2023 au fost publicate de ADAC, ca in fiecare an in luna Mai, aruncând lumină asupra performanțelor a numeroase modele din diferite categorii. Conform evaluării cuprinzătoare, mai multe scaune auto pentru copii au demonstrat caracteristici de siguranță excepționale și au primit calificative de top. Este important de reținut că aceste rezultate se bazează pe simulări de impact riguroase și pe evaluări amănunțite efectuate de experții ADAC. Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre scaunele de siguranță cu performanțe deosebite:

BeSafe Stretch B

Calificativ siguranta: 1.2 (Foarte Bine)

Caracteristici principale:

 • 40-125 cm (pana la 36kg), 0-7 ani;
 • orientat exclusiv rear-facing;
 • instalare in centura masinii, picior de sprijin si centuri de ancorare;
 • pozitie ajustabila;

Joie i-Harbour + baza i-Base Encore

Calificativ siguranta: 1.6 (Bine)

Caracteristici principale:

 • 40-105 cm (pana la 18.5kg), 0-4 ani;
 • rotativ 360 grade;
 • instalare in isofix
 • pozitie ajustabila modular (baza compatibila cu o gama extinsa de scoici auto Joie)
 

Nuna AACE LX 

Calificativ siguranta: 1.9 (Bine)

Caracteristici principale:

 • 100-150cm (4-12 ani);
 • instalare in isofix sau centura masinii
 • pozitie ajustabila
 • exclusiv forward-facing

Vă rugăm să consultați site-ul web ADAC pentru o listă completă a scaunelor auto pentru copii testate, inclusiv scorul și caracteristicile de siguranță detaliate.

Esential pentru părinți

Atunci când alegeti un scaun auto pentru copii, este esențial să luati în considerare diverși factori, dincolo de ratingurile obținute la testele de impact. Iată câteva considerații cruciale:

Intervalul de vârstă și greutate: Asigurați-vă că scaunul auto pentru copii este potrivit pentru vârsta și intervalul de greutate al copilului dumneavoastră pentru a oferi siguranță și confort optimi.

Instalare: Căutați scaune auto pentru copii care sunt ușor de instalat corect, deoarece instalarea corectă este esențială pentru a asigura o protecție maximă. Sau adresati-va unui consultant certificat pentru a va sprijini sa instalati in mod corect scaunul ales.

Caracteristici de siguranță: Verificați caracteristicile de siguranță, cum ar fi standardul de certificare al scaunului (cel mai recent fiind ISize – R129), ancorarea în masina, centura în cinci puncte, protecția împotriva impactului lateral și tetierele reglabile, pentru a garanta o siguranță sporită în timpul călătoriei.

Confort: Luați în considerare caracteristicile de confort ale scaunului auto pentru copii, inclusiv materialul husei, pozițiile de înclinare și componentele reglabile, deoarece acestea contribuie la o călătorie plăcută pentru toata familia.

Alegeți un scaun auto cu teste suplimentare de siguranță!

Rezultatele testelor de siguranță publicate de ADAC oferă informații valoroase despre performanța diferitelor scaune auto pentru copii de pe piață. Luând în considerare ratingurile și caracteristicile cheie ale modelelor cu cele mai bune performanțe, puteți lua decizii în cunoștință de cauză atunci când alegeți un scaun auto pentru copii care să acorde prioritate siguranței. Nu uitați să luați în considerare, de asemenea, factori precum intervalul de vârstă, ușurința de instalare, caracteristicile de siguranță și confortul pentru a asigura o selecție bine conturată. Siguranța micuților noștri este crucială, iar cu ajutorul celor mai recente rezultate ale testelor de impact ADAC, puteți selecta cu încredere cel mai bun scaun auto pentru copii!

Foto copyright: ADAC.de